Inschrijven Jeugdzeilen 2020

Inschrijven voor het jeugdzeilen 2020

Het jaar 2020 staat voor de deur en het zeilseizoen lijkt ver weg. Toch zijn we al weer druk met de voorbereidingen voor het jeugdzeilen, de zeillessen in de Optimist. De inschrijving is reeds geopend. Hiervoor kunt u het inschrijfformulier gebruiken welke op onze website staat. Gebruik hiervoor deze link. Heeft u zelf geen kinderen in de betreffende leeftijd? Promoot het jeugdzeilen dan binnen uw eigen familie- en kennissenkring.
 

Vacature secretaris Bestuur

Onze secretaris Guust Baartmans heeft te kennen gegeven dat hij gaat stoppen in april 2020. Het Bestuur is dus op zoek naar iemand die dit van hem over wil nemen. Als U interesse heeft kunt U contact opnemen met de voorzitter John Roos, voorzitter@wsv-haringvliet.nl
 

Nieuws uit het Kanaal

We zien te vaak dat het hek open blijft staan en dan is het voor onbevoegden wel heel gemakkelijk om onze haven te betreden. Verder is besloten dat leden voortaan zelf hun vingerpier moeten schoonhouden. Dit wordt niet meer door de zelfwerkzaamheid gedaan. 
Het werkvlot was niet meer te  repareren en als vervanging kunnen de leden het blauwe kunststof bootje naast het sanitair-gebouw gebruiken.
Op 22 november kregen we het bericht dat Nico Schouten was overleden. Nico was een markante man in het Kanaal. Hij heeft een paar keer de pers gehaald met een calamiteit: nog in de oude Kanaalhaven is hij een keer ternauwernood van de verdrinkingsdood gered omdat hij in de herfst tussen wal en schip was gevallen en iemand pas veel later zijn hulpgeroep hoorde. Ook het zinken van zijn schip in de Kanaalhaven zal menigeen niet zijn ontgaan. Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.   
 

Tot erelid benoemd

Op de laatste ALV is Arnold van de Starre benoemd tot erelid van onze vereniging. Gefeliciteerd Arnold!
 

Nota energie

Binnenkort krijgt ieder weer de nota voor de verbruikte energie (stroom) in de Haven. Heeft u minder dan € 2,50 verbruikt dan wordt u geen nota toegezonden. 
 

Renovatie Wantijbrug

De Wantijbrug tussen Papendrecht en Dordrecht vertoont materiaalmoeheid door toename van het verkeer en krijgt een grondige renovatie. Meer over deze langdurige afsluiting en reparatie vind U op de site van Rijkswaterstaat.