Nieuwsbrief april 2020 - Corona update / Nieuwe secretaris

Corona-Update

De versoepelingen omtrent het corona-virus volgen zich nu snel op:

• Vanaf 26 april was het weer toegestaan om vanuit de havens in-en uit te varen. Hierover is eerder een Nieuwsbrief verzonden.
  • Vanaf 29 april is het weer toegestaan om op de dag (tussen 07.00 – 22.00 uur) recreatief in de havens te verblijven. Uiteraard onder de voorwaarden van de overige Corona- beperkingen. Nachtverblijf in de havens is nog steeds niet toegestaan, toiletgebouwen blijven gesloten.  Lees meer op: www.hellevoetsluis.nl

Vanuit het Bestuur

Secretaris

Omdat er geen ALV mogelijk is komen er enkele zaken in het gedrang. Buiten de goedkeuring van de financiën door de leden hebben we ook een wisseling van onze Secretaris.  De nieuwe secretaris is Henk Bakker, maar zolang Henk niet de goedkeuring van de ledenvergadering heeft, zal Guust Baartmans formeel secretaris blijven. Wel gaat Henk vanaf 1 mei de werkzaamheden als secretaris op zich nemen. Hij is te bereiken op 06-22440542.

Toegangshek

De schuifpoort naar de drie Heliushavens valt steeds in storing en dient hoognodig door iets nieuws vervangen te worden. Reden waarom het Bestuur heeft besloten een hekwerk met toegangspoort bij de ingang van onze eigen Heliushaven te plaatsen. Normaal gesproken had dit in de voorjaars -ledenvergadering aan de orde geweest maar dat gaat nu niet. Omdat de veiligheid van de bezittingen van de leden in het gedrang is, heeft het Bestuur besloten om hier niet langer mee te wachten. Een gedeelte wordt, om de kosten te drukken, met zelfwerkzaamheid voorbereid.

Tulpen

De Tulpen (windmolens) in de Heliushaven: Onlangs is het eerste blad van de 6 meter hoge turbine RAL 9010 geproduceerd en momenteel wordt deze afgewerkt. De verwachting is dat de eerste wind-tulp binnen 2 maanden geplaatst kan worden in de Heliushaven.

Buitenboordmotoren

Op Facebook staat een politiebericht over teruggevonden (gestolen) buitenboordmotoren: Facebook. Bent u slachtoffer van een gestolen buitenboordmotor, dan mag u reageren.

Van de evenementencommissie

Helaas kan ook de nautische markt welke gepland stond voor 6 juni niet door gaan vanwege de huidige omstandigheden. In september hebben we nog de Gelijke Finish Race op het programma staan. Aangezien nu de evenementen tot 1 september géén doorgang kunnen vinden, denken we dat het nog te vroeg is om deze ook te annuleren. We houden u op de hoogte.

We hopen jullie (op afstand) in goede gezondheid snel weer te zien!