Nieuwsbrief juli 2020 - Corona update

Beste leden WSV Haringvliet,

Na intensieve maatregelen en beperking met dito beslissingen zal natuurlijk ook WSVH meegaan in de vrijheden die het RIVM ons geeft. Dat betekent dat we open staan voor protocollen om evenementen en jeugdzeilen op land en water weer toe te laten.

De protocollen zullen door het bestuur vooraf beoordeeld worden conform de laatste RIVM richtlijnen. Het handhaven van de 1.5 mtr maatregel en het hebben van een (Triage) aanspreekpunt en coördinator blijft hierbij een randvoorwaarde.

Volgens het Watersportverbond gelden op dit moment de volgende richtlijnen:

24 juni 2020

Zeilers en kanovaarders kunnen hun meermansboten gereed gaan maken voor gebruik. Vanaf 1 juli mogen zij weer met elkaar sporten op het water zonder hierbij 1,5 meter afstand te moeten houden. Ook wedstrijden, zomercompetities en evenementen mogen weer plaatsvinden. Aan land blijft de 1,5 meter afstand van kracht. Dat maakte minister-president Mark Rutte woensdagavond 24 juni tijdens een persconferentie bekend.

In het kort mag per 1 juli het volgende:

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Ook binnen-accommodaties van watersportverenigingen om te trainen mogen weer openen.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal contact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij het sporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het water, zoals schreeuwen, is niet toegestaan.
  • Per 1 juli zijn wedstrijden, competities en evenementen weer toegestaan. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Controleer bij de gemeente onder welke condities (en vergunningen) de wedstrijden, zomercompetities en evenementen mogen worden gehouden.
  • Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn (mits de gemeente akkoord is). En binnen maximaal 100 personen.
  • Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden.
Momenteel wordt gekeken wat we aan Jeugdzeilen (in samenwerking met de andere verenigingen) en aan Evenementen weer kunnen opstarten. Wij blijven U op de hoogte houden van de nieuwe ontwikkelingen via deze Nieuwsbrieven.

Groeten,

John Roos,
Voorzitter WSV Haringvliet.