Nieuwsbrief februari 2022 - Zelfwerkzaamheid & Commissie nieuws

Zelfwerkzaamheid in de havens door leden

Het beheer en onderhoud van deze havens, voorzieningen en faciliteiten worden door de leden zelf uitgevoerd in zelfwerkzaamheid. Daartoe worden leden uitgenodigd o.a. via de website. Daar staat het overzicht voor het voorjaar 2022.

De werkzaamheden worden van te voren gepland en afgestemd op het aantal leden welke die dag staan gepland! Het is dus belangrijk dat u komt! Mocht de geplande datum u niet schikken, dan dient u zelf voor vervanging te zorgen! Telefoonnummers van andere leden zijn te vinden in het “ligplaatsenboekje 2021” of via de havenmeester.

Als u heeft geruild met iemand, stuurt u daarvan bericht naar Hans Harms, de coördinator zelfwerkzaamheid in de Heliushaven (zelfwerkzaamheid-helius@wsv-haringvliet.nl) of naar Bob Dekkers (zelfwerkzaamheid-kanaal@wsv-haringvliet.nl) voor het kanaal.

Verschijnt u niet en heeft u ook niet geruild, dan geldt voor u de afkoopsom + de boete voor “no-show” zoals vermeld in de tarievenlijst (op de website).

De aanvangstijd is 8.30 uur (behalve de hellingdag = 8.00 uur) en het einde is rond de klok van 16.00 uur. Neemt u aub werk- en regenkleding mee, want de zelfwerkzaamheid gaat in principe altijd door.

Voor eventuele veiligheidsmiddelen wordt gezorgd en zijn afgestemd op de werkzaamheden.

Wij zorgen die dag voor koffie/thee en een warm soepje of anders; wel zelf een lunchpakket meenemen.

Lezingen op 9 februari en 16 maart a.s.

Vanwege familie omstandigheden van de spreker gaat de lezing op 16 maart niet door. De lezing van Martin Baas op 9 februari aanstaande over “Zeiltrimmen” gaat wel door en is al volgeboekt. Deze start om 20:00 uur.

Tijdelijk uitstel aannemen van motorboten in onze havens.

Onze vereniging is een watersportvereniging en daarom zijn we volgens de wet tot een bepaald drempelbedrag vrijgesteld van het heffen van BTW. Als er te veel motorboten een vaste ligplaats in onze havens krijgen lopen we het risico BTW- plichtig te worden. Buiten dat dit voor onze leden met een motorboot opeens veel duurder wordt, is ook de administratie dan een stuk complexer.

Deze grens begint in zicht te komen, waardoor het Bestuur heeft besloten om tijdelijk geen nieuwe leden met een motorboot aan te nemen. Voorlopig kunnen bestaande leden die eventueel overstappen van zeil- naar motorboot nog wel een ligplaats in onze havens houden. De aannamestop voor motorboten geldt dus alleen voor nieuwe lid-aanmeldingen die met een motorboot in onze havens willen komen liggen.

Nieuws van de Jeugdcommissie.

Na een (niet zo’n koude) winterperiode zijn we als Jeugdcommissie al weer lekker aan de slag met het opzetten van een gezellig, veilig en leerzaam programma Jeugdzeilen.

Ook in 2022 bestaat het programma uit een serie van zeillessen op zondagochtend.
Om het programma af te sluiten gaan we in september met de kinderen tourzeilen tijdens het afsluitweekend. We varen zaterdag gezamenlijk naar een gast haven (de bestemming is nog geheim).
Op basis van het afgelopen seizoen een ervaring waar nog lang over gesproken is  in de app-groepjes van de deelnemers.

Lijkt het jou (of je kind(eren) leuk om in een gezellige groep met een hoop plezier te leren zeilen in je eigen Optimist, Splash of Laser? Of zeil je liever met z’n tweeën in een (leen) Feva van de vereniging. Je bent van harte welkom!

• Les 1 - 3 april
  • Les 2 - 10 april
  • Les 2a- 24 april voor de thuisblijvers (openingstocht vereniging in dat weekend)
  • Les 3 - 15 mei
  • Les 4 - 22 mei
  • Les 5 - 12 juni
  • Les 6 - 19 juni
  • Les 7 - 26 juni
  • Les 8 - 3 juli
  • Vrijzeilen/uitloop voor de lessen - 4 september
  • Vrijzeilen - 11 september
  • Afsluitweekend jeugdzeilen- 17 september en 18 september

Aanmelden: jeugdzeilen

Nieuws van de Evenementencommisie: Voorjaarstocht april 2022

In de vorige nieuwsbrief hebben we de voorjaarstocht al aangekondigd en kon u zich al inschrijven.
We hebben al zo’n 20 inschrijvers; wacht niet te lang, want vol = vol. Er kunnen maximaal 25 (of 30) boten afmeren in de Veerhaven.

Kent u de Veerhaven al, één van de mooiste plekjes in het hart van Rotterdam, met het prachtige witte havenkantoor en de historische schepen. Wij mogen hier afmeren op 23 april en krijgen 10% korting.

Er zijn twee wegen naar Rotterdam; over zee (heel vroeg vertrekken in verband met het tij) of binnendoor (via het Spui, de nieuwe Waterweg, de Maas). Bij beide mogelijkheden is er een ‘begeleidende’ boot, die zorgt dat iedereen zich comfortabel voelt en het contact met verkeersposten onderhoudt.

In Rotterdam kan iedereen op verkenningstocht in de prachtige stad; de architectuur bekijken op de kop van Zuid, over de Erasmusbrug. Naar het historische Delfshaven wandelen of dichterbij in het Scheepvaartkwartier bivakkeren.  De Markthal of de kubuswoningen al eens van dichtbij gezien?

Meer tips: https://weekendsinrotterdam.com/nl/bezienswaardigheden-rotterdam/

’s avonds eten we met elkaar heerlijke stamppotten die verzorgd worden door restaurant 010. En uiteraard heffen we het glas op een geslaagde tocht.

Aanmelden: Evenementencommissie@wsv-haringvliet.nl
Onder vermelding boot, lengte, binnendoor of buitenom als het weer het toelaat en aantal mensen, die mee varen. Tot 22 april.