Nieuwsbrief januari 2018 - Een buitengewoon goed en gezond 2018

Van het Bestuur

Allereerst voor alle leden een buitengewoon goed en gezond 2018.

Op zondag 7 januari 2018 hebben wij weer onze Nieuwjaarsreceptie. U bent tussen 14.00 en 17.00 uur welkom in de Kerk aan de Ring in Hellevoetsluis. Buiten het afscheid van Peter Naber zullen we ook op deze receptie afscheid nemen van Sylvia Bastemeijer-Tol als Havenmeester.

De nota’s van de penningmeester worden normaal gesproken begin januari per post aan de leden verspreid. Dit jaar zal dat zo veel mogelijk per email worden gedaan en u kunt deze nota eind januari/begin februari in uw mail of brievenbus verwachten. Iets later dus, vanwege de overgang naar ons nieuwe administratiesysteem.

Van de Havenmeester

Werkzaamheden in het kanaal:
Vanaf 15 januari 2018 begint het weg- en waterbouwkundig bedrijf Van Herik met de renovatie van de walkant van het kanaal. Er wordt een stalen damwand geslagen aan de westzijde van het Kanaal. Hiervoor wordt ook de entree van onze jachthaven voor ongeveer 14 dagen weggehaald. Alleen met een bootje kunt u dan, als dat echt nodig is, nog op de jachthaven komen. Wij houden u nog op de hoogte wanneer dit precies gaat plaatsvinden.

Regelmatig ligt er afgewerkte olie in de haven. Dit komt onder andere door de automatische bilge-pompen van de boten. Laat dit niet gebeuren, want een bekeuring kan veel geld kosten en dit is niet nodig.

Getijdentabel 2018 voor Stellendam

Door één van onze leden,  Bas van Dord, is een getijdentabel aangeleverd voor de Haringvlietsluizen (Goereese Sluis) bij Stellendam over het jaar 2018. Erg handig voor de doorvaart van het Slijkgat.
U kunt deze hier vinden: 2018 Haringvlietsluizen HWLW tijden