Nieuwsbrief september 2017 - Najaarsfeest en Gelijke Finish Race

Van de Havenmeesters

Moet er iets veranderd worden in uw gegevens? Stuur zo snel mogelijk de veranderingen naar onze administratie (administratie@wsv-haringvliet.nl).

De code van het hek in het kanaal is voor passanten. Leden die in het kanaal liggen moeten hun sleutel bij zich hebben. Laat het hek niet onnodig open staan.

Leen je een fiets. Breng dan de sleutel na gebruik terug. Is de havenmeester er niet dan kan de sleutel in de brievenbus.

Van de Evenementencommissie

16 september  a.s. is het weer zover. Het jaarlijkse najaarsfeest met dit jaar als thema ITALIE.  De bedoeling is dat wij diverse soorten pizza’s kunnen proeven.  Als je bepaalde ingrediënten niet mag of lust, laat het ons dan even weten. Er kan nl. met een heleboel rekening gehouden worden, zodat je toch op dit feest aanwezig kunt zijn.

Op het bijgevoegde inschrijfformulier  wel even aangeven!!!!!

Als extra is er op vrijdagavond 15 september een nautische filmavond  verzorgd  door Martin Baas. De koffie c.q. thee is gratis, een ander drankje is te verkrijgen tegen een kleine vergoeding.

Inschrijfformulier najaarsfeest 2017

Gelijke Finish Race op 16 september 2017

Het is dit jaar de 10de keer dat de Gelijke Finish Race wordt gehouden en dat vonden we een reden om iets extra’s te organiseren voor de deelnemers.

Zaterdag 16 september 2017 beginnen we om 09:00 uur met een gratis Zeilersontbijt voor alle deelnemers dat wordt aangeboden door Hagoort Sails uit Benthuizen.

Om 10:00 uur volgt de briefing waarbij de deelnemerslijst, de starttijden en de wedstrijdbaan worden bekendgemaakt. Ook is er dan gelegenheid tot het stellen van vragen.

We hopen met deze nieuwe activiteit de zeilers beter met elkaar in contact te kunnen brengen en ervaringen te kunnen laten uitwisselen. We rekenen op een grote opkomst en zodoende kan dit bij succes een blijvend karakter krijgen en de saamhorigheid op onze vereniging stimuleren.

Klik hier voor het  deelnameformulier.

Winterstalling 2017-2018

Het hellingen van onze boten is gepland op 28 oktober en 4 november 2017. Op 28 oktober gaan als eerste de boten die met staande mast de wal op gaan, daarna volgen op 28 oktober en 4 november de boten zonder mast.

We beschikken over 53 bokken van verschillende afmetingen en hopen dat we iedereen van dienst kunnen zijn.

Aanvangstijd van het hellingen is om 08.00 uur.

Zie voor meer informatie en het inschrijfformulier onze website: Winterberging

Mededelingen wedstrijdcommissie WSV Helius

In oktober beginnen we weer met de wedstrijden in de  Winterserie 2017-18. De data zijn 8 oktober, 5 november, 3 december, 28 januari, 25 februari en 18 maart. De lokale wedstrijdbepalingen zijn vanaf september te downloaden vanaf de website www.wsvhelius.nl Het inschrijfformulier vind je daar eveneens.

Ronde tafelgesprek Hans de Vos

Hans en Liesbeth de Vos zijn in mei 2011 vanuit de Heliushaven met hun zeilschip de Kulkuri vertrokken voor een lange reis. Op de site van Kulkuri.nl vind je meer informatie.

Inmiddels zijn ze na zuidwaarts te zijn gezeild, in de Middellandse Zee geweest, Marokko, Canarische eilanden, Gambia, Kaapverdië, Suriname en in het grootste deel van het Caraibisch gebied incl. Cuba, Jamaica en Haiti. Dit in een tijdsbestek van 6 jaar.

Hans is in de maand september in Nederland. Hij wil dan graag zijn ervaringen delen met zeilers die ook deze plannen, binnenkort of in de toekomst, hebben om het avontuur aan te gaan. Door middel van een ronde tafel gesprek wil hij graag vragen en onzekerheden wegnemen door het geven van tips en informatie die hij heeft opgedaan tijdens deze reis.

Dit ronde tafelgesprek is op zaterdag 23 september vanaf 14:00 uur.

Bent u geïnteresseerd dan kan u zich aanmelden via evenementen@wvhellevoetsluis.nl.