Jeugdzeilen

Voor de jeugd vanaf 7 jaar organiseren wij een CWO Jeugdzeilopleiding, gericht op het zeilen in een Optimist. Op een speelse manier zorgen wij ervoor dat je in een korte tijd zelfstandig kunt zeilen en je ouders kunt vertellen hoe het echt moet... 

Hieronder een impressie van het Jeugdzeilen. Je kan ook bij ons blijven zeilen, ook al heb je je CWO diploma’s al op zak en ben je uit je optimist gegroeid! 

Wanneer kun je meedoen:

  • Als je op 1 januari 7 jaar oud bent
  • Als je minimaal je zwemdiploma B hebt
  • Minimaal CWO 2 diploma voor deelname aan jeugdbootgroep
  • Als je jeugdlid bent bij WSV Haringvliet
  • Als je het inschrijfformulier jeugdzeilen invult: zie hieronder
  • Als je een eigen Optimist hebt moet deze voldoen aan CWO voorwaarden, zie uitrustingseisen.
 
 
Inschrijfformulier Jeugdzeilen
Algemene voorwaarden Jeugdzeilen WSV Haringvliet
Uitrustingseisen voor de Optimist
 

Een beetje achtergrond info

De CWO jeugdzeilopleiding vormt een onderdeel van het jeugdprogramma. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen met als doel een uniform diplomasysteem in dit geval voor het onderdeel jeugdzeilen. Het systeem is verdeeld in 3 niveaus waarin je op niveau 1 vooral de basisvaardigheden leert.

CWO1
De CWO 1 groep is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar zonder zeilervaring. Na negen lessen kun je zelfstandig zeilen met niet te veel wind en met hulp bij vertrek en aankomst. De CWO 1 groep zeilt voornamelijk in de Heliushaven.

CWO2
De CWO 2 groep is het vervolg op CWO 1 waarbij je meer zeiltechnieken onder de knie krijgt. Deze opleiding duurt meestal twee seizoenen. Na het behalen van het CWO 2 diploma kan je zelfstandig zeilen, ook bij meer wind en zonder hulp bij vertrek en aankomst. De CWO 2 groep zeilt zowel in de Heliushaven als op het Haringvliet.

CWO3
De CWO 3 groep is voor de gevorderde zeil(st)ers die de fijne kneepjes van het Optimistzeilen willen leren. Hierbij varen we ook bij windkracht 4 tot 5 op het Haringvliet.

Uit je Optimist gegroeid, maar nog lang niet klaar met zeilen?
Kom dan gezellig meevaren in onze jeugdbootgroep! In deze groep kun je met je eigen (tweemans)boot meevaren of met een vriendje of vriendinnetje meevaren. Denk aan een RS Feva, Splash, Laser. In overleg kunnen ook  andere boottypen aan deze groep deelnemen. In deze groep gaan we toeren over het Haringvliet en leer je alle zeilkneepjes die je moet weten in een grotere zeilboot.

Enthousiast? 
Schrijf je dan in via het inschrijfformulier

Mocht je nog vragen hebben stuur dan een mail naar jeugdzeilen@wsv-haringvliet.nl

 

We hopen je snel te zien op het water!