Lid worden

Om lid te worden van WSV Haringvliet dient u een verzoek in te sturen aan de Secretaris van de vereniging. Graag ontvangen wij het ingevulde aanvraagformulier, een korte beschrijving van uzelf, uw boot of toekomstige boot en de motivatie om lid te worden van een watersportvereniging. Na ontvangst van uw aanvraag zullen wij zo spoedig mogelijk met u contact opnemen.

WSV Haringvliet kent geen drempels en staat open voor iedereen. Wij proberen een actieve vereniging te zijn. Hierbij verwachten we van onze leden dat ze naast de verplichte een á twee dagen zelfwerkzaamheid óók deelnemen en/of een bijdrage leveren aan evenementen, commissies en bestuurstaken.

Onze vereniging voert het internationale kwaliteits keurmerk “de Blauwe vlag” en exploiteert twee havens: "De Heliushaven" direct aan het Haringvliet en de meer beschutte haven "Het Kanaal". Beide havens  hebben een vaste havenmeester, modern sanitair en wifi. Daarnaast organiseert de Vereniging de volgende vaste activiteiten:

• Jeugdzeilen, CWO instructie en begeleid zeilen
  • Wedstrijden, trainingen
  • Evenementen
  • Tochten, lezingen, etc
  • Uitgave van ons clubblad “Het Bestek
  • Elke maand de Nieuwsbrief via de email

Alleen door een actieve inzet van de leden kunnen we goede faciliteiten bieden tegen een bescheiden bedrag.

Als lid kunt u op de wachtlijst voor een vaste ligplaats worden geplaatst. Bij het toekennen van een geschikte ligplaats gaan wij uit van beschikbare boxen in beide havens die zo goed mogelijk passen bij de afmetingen van uw schip. De vereniging hanteert een maximum scheepslengte (LOA) van 14,50 meter en een maximale waterverplaatsing van 20 ton. Afhankelijk van de afmetingen van uw schip en de lengte van de wachtlijst kan het even duren voordat een vaste box beschikbaar is. Zolang u nog geen vaste ligplaats is toegewezen kunt u in overleg met de havenmeester gebruikmaken van, beschikbare,  zgn. zwerfplaatsen.

Meer informatie over de WSV Haringvliet kunt u via de home-page vinden. Onder het kopje “De Vereniging” kunt u o.a. onze tarieven vinden. Het is natuurlijk nog beter om onze havens te bezoeken en de sfeer te proeven. Ook kan je lid worden van onze Facebookpagina.

Met de onderstaande formulieren kunt u zich als lid van WSV Haringvliet aanmelden

Aanvraagformulier lidmaatschap