Omgeving

Hellevoetsluis heeft een rijke historie: in de tijd van de VOC uitgegroeid tot een belangrijke marinehaven van Holland met verdedigingswerken die uniek waren voor de lage landen.

Museumhaven:
Ontdek de geheimen van Droogdok Jan Blanken. Stap aan boord van museumschip De Buffel en ga terug in de tijd met een gids. Of ga aan boord van het oude lichtschip Noord-Hinder. Bezoek het Nationaal Brandweermuseum en beleef de brandbestrijding door de jaren heen.

Stadwandelingen:
‘Michiel de Ruyter’-stadswandeling door ervaren stadsgids. Of ontdek de gevolgen van de Duitse bezetting in de Vesting van Hellevoetsluis. Leer meer over de Atlantik Wall en de verdedigingswerken.

Wandelen:
Zowel de Heliushaven als het Kanaal liggen vlak bij de vesting van Hellevoetsluis. Hier vindt u mooie oude en nieuwe panden, veel terrassen en kunt u wandelen over de vestingwallen.

Winkelen:
Winkelcentrum De Sruytse Hoeck ligt in het hart van Hellevoetsluis. Deze is met de boot te bereiken: u vaart via de Koopvaardijhavendoor de sluis het Kanaal door Voorne in. Aan het eind ziet u een aanlegsteiger waar u kunt aanmeren.

Stranden:
Een verder kunt u het strandje in Hellevoetsluis bezoeken of het grotere Quackstrand aan weerszijden van de Haringvlietdam. Een uniek strand met de keuze van een duik in zoet of zout water. Het water blijft lang ondiep, waardoor het ideaal is voor een bezoek met kleine kinderen.

Treintje in Hellevoetsluis:
Hellevoetsluis heeft een treintje dat in de zomer tussen attracties in de vestingstad rijdt. Deze rijdt onder meer langs Historyland en de Vesting van Hellevoetsluis.

Waterbus:
De Waterbus doet verschillende bestemmingen aan op het Haringvliet: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad en het natuureiland Tiengemeten. Deze reis via het water is een leuke beleving. 

Dagje Uit
Tiengemeten biedt voor het hele gezin een mooi dagje uit. Voor de kinderen is er een grote natuur speelplaats en voor de allerkleinsten een Ukkie-eiland. Ook is het mogelijk om het leefgebied van de bever onder begeleiding van een boswachter te bezoeken.

Op Goeree-Overflakkee is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de zeehondenopvang A Seal. Hier worden zieke zeehondjes opgevangen en uiteindelijk weer vrijgelaten in de natuur. 

Meer ideeën, kijk ook eens op: Voorneputten.nl en Bezoekhellevoetsluis