Winterberging

Winterberging schepen

Als lid van WSV Haringvliet kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om uw schip op de parkeerplaats van de Heliushaven te laten overwinteren. Hieraan zijn wel kosten verbonden. De tarieven kunt u op de website vinden bij "tarieven voor de leden".

U dient zich tijdig aan te melden, want er is een limiet aan het aantal schepen dat op de kant gestald kan worden.
Schepen vanaf 9,0 meter met staande mast worden op een 3 meter bok worden geplaatst. Het aantal beschikbare 3,0 meter bokken is 30.
Aan een 3,0 meter bok kunnen extensies geplaatst worden, wat de stabiliteit en gewichtsverdeling ten goede komt.

Als u met staande mast de kant op gaat, bent u verplicht om extensies te gebruiken. Daarnaast is het van groot belang dat de eigenaren van de boten die met staande mast de kant op gaan, hun boot d.m.v. spanbanden aan BB en SB zijde zekeren aan de bok. Daarnaast moeten de extensies onderling worden vastgezet d.m.v. bv. spanbanden.

Indien er geen 3,0 meter bokken meer voorradig zijn en u wilt toch de kant op kan dat alleen als u de mast eraf haalt. 
Daarnaast geldt voor boten kleiner dan 9,0 meter die de kant op gaan, dat dit alleen mogelijk is als u de mast eraf haalt.
Deze boten komen namelijk op een 2,5 of 2,0 meter bok te staan en die kunnen niet worden voorzien van extensies

Winterberging 2023-2024

Het hellingen voor de boten met staande mast gaat op zaterdag 18 november plaatsvinden.
De boten met staande mast worden geplaatst op het noordelijk deel van het parkeerterrein.

LET OP: omdat er gebruik wordt gemaakt van een hijsframe, is het noodzakelijk dat de achterstag los wordt gemaakt, anders past het hijsframe niet!

Op zaterdag 2 december 2023 worden de overige boten zonder staande mast uit het water gehaald en zoveel mogelijk op het zuidelijk deel van het parkeerterrein geplaatst.

Op zaterdag 23 maart 2024 gaan alle boten weer het water in. Een brief met de volgorde tewaterlating en verdere instructies is als bijlage verstuurd met de nieuwsbrief van 18 februari jl. en is ook te vinden in "Mijn Captain" bij de besloten bestanden: in de folder "winterberging"

Inschrijven Winterberging 

Inschrijving kan zodra het inschrijfformulier winterberging online staat (en dan is te downloaden via onderstaande link).
Dringend verzoek om blad 3 volledig in te vullen met voorkeursdatum en mailen naar (winterberging@wsv-haringvliet.nl). Sluitingsdatum voor aanmelden is 15 oktober 2023, dit i.v.m. het verwerken van de aanmeldingen en het indelen van de te stallen boten op het terrein.

Link naar: Inschrijfformulier winterberging 2023-2024

Als u de aanmelding heeft verstuurd, krijgt u automatisch een bericht dat uw email is ontvangen. Dit is nog geen bevestiging. Uw aanmelding moet worden opgenomen in de planning. Het kan zijn dat het aantal aanmelding het aantal beschikbare 3,0 meter bokken overstijgt. In dat geval wordt gekeken naar de ontvangst datum van de aanmelding.

Inschrijven Mastenberging

Voor boten die in het water overwinteren en de mast op de wal willen stallen kunnen het formulier “gebruik mastenberging” downloaden en mailen naar (winterberging@wsv-haringvliet.nl). Alle masten op de mastenberging dienen te worden voorzien van een label met de naam van de boot.

Formulier gebruik mastenberging


Namens de havencommissie,

Michel de Reus, heliushaven@wsv-haringvliet.nl  of
Ronald Maaskant, tel 06-49333253, winterberging@wsv-haringvliet.nl