Nieuwsbrief 7 mrt 2023 - Kookworkshop, update Goereese sluis

 
 
wsv-avond
 
 

WORKSHOP KOKEN OP DE BOOT
vrijdag 31 maart 20.00 uur in De Bonte OS

Zoals eerder aangekondigd, organiseert WSV Haringvliet een Workshop Koken op de boot. 

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden,  zullen we niet echt gaan koken. Het gaat er bij deze workshop om dat we met elkaar ideeën uitwisselen wat we zoal kunnen klaarmaken anders dan de gebruikelijke pasta met saus. Hiervan zouden we ook een digitaal kookschrift kunnen maken bijvoorbeeld op Facebook. 

De indeling zal globaal als volgt zijn:

1. Voorbereiding
Wat heb je nodig voor de gerechten die je wilt maken. Denk hierbij aan het soort pannen, gereedschappen en basis voorraad. We gaan er hierbij vanuit dat er een 2-pits kooktoestel aanwezig is.

En wat kun je thuis al voorbereiden voordat je de trossen losgooit.

2. Ingrediënten 
Welke Ingrediënten zijn makkelijk mee te nemen en dus goed houdbaar. Natuurlijk hebben we ook verse ingrediënten nodig en kijken we hoe je deze het beste meeneemt en bewaart.

3. Recepten en linkjes
In het laatste deel kunnen we recepten delen met elkaar. Ook kijken we naar handige linkjes en leuke kookboeken die voor ons doel behulpzaam kunnen zijn.

Ben je geïnteresseerd en heb jij ideeën waarmee je je medezeilers kunt helpen, schrijf je dan in voor deze workshop via deze link.

Veel plezier namens de evenementencommissie

koken

Update Goereesesluis

Vorige week vrijdag is het gelukt het brugdeel van de ontzette brug (over binnenhoofd Goereesesluis) te verwijderen. Dus kunnen hogere schepen weer gebruik maken van de sluis. Als een schip hoger is dan 14 meter, moet de brug in de A57 open. De bediening van deze brug is momenteel beperkt, omdat al het verkeer nu over deze brug moet. De brug wordt bediend tussen 6-7, 9-10, 13-14 en 19-20 uur. Actuele info over de situatie vindt u via deze link

Boot Holland van 8 t/m 12 maart 2023

Watersportbeurs Boot Holland wordt gehouden van 8 t/m 12 maart 2023 in WTC Expo Leeuwarden. Voor meer info klikt u op deze link

Herinnering: Algemene Ledenvergadering 18 april

Heeft u dit al in uw agenda genoteerd:
ALV WSV Haringvliet
18 april om 20:00 uur
Locatie: Theater Twee Hondjes
Opzoomerlaan 106 (Cultuurhuis Nieuwe Veste)
3221 AP Hellevoetsluis