Nieuwsbrief 24 apr 2024 - 25 mei Gelijke Finish Race - Belijning weer uitgesteld - Vacature Heliushaven CIe - ALV bedankt Joep Willems - Verslag voorjaarstocht

header

 
 
havenkampioenschap-2023
 
 

Zaterdag 25 mei: Gelijke Finish Race (GFR)

De inschrijving voor de jaarlijks terugkerende Gelijke Finish Race, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 25 mei, is geopend.

Deze wedstrijd wordt gevaren op een berekende theoretische tijd. Hierdoor heeft ieder schip een theoretische starttijd maar dezelfde finishtijd.

Het programma is als volgt:

11.30 uur Briefing in de Bonte Os
13.00 uur Start Gelijke Finish Race
16.00 uur Finish Gelijke Finish Race
17.00 uur Prijsuitreiking Gelijke Finish Race gevolgd door een Amerikaanse BBQ.

Voor de Amerikaanse BBQ is het de bedoeling dat iedereen zijn eigen vlees/groenten/salade meeneemt.

Dit alles lijkt ons een goed recept voor een mooie dag met een gezellige afsluiting.

Aanmelden kan via onderstaande knop

Aanmeldformulier Gelijke Finish Race 2024

Algemene Ledenvergadering 23 april jl.

Op dinsdagavond 23 april jl. werd de algemene ledenvergadering gehouden. Uiteraard ontvangen de leden de notulen van deze vergadering. De vergadering verliep in een goede sfeer en het bestuur ontving tijdens de presentaties meerdere nuttige suggesties van de aanwezige leden. Uiteraard kwam ook het aantrekken van een nieuwe havenmeester uitgebreid aan de orde. De beide havencommissarissen zijn druk bezig om een kandidaat te vinden.
Omdat als sinds begin van dit jaar Joep Willems via het 06-nummer van de havenmeester alle vragen van bellers heeft beantwoord (en dat waren er veel!!) werd hem als dank de snij-/borrelplank met het embleem van onze vereniging overhandigd. Joep namens alle leden veel dank!

snijplank-wsv-h

Uitstel belijning Parkeerplaats Helius
naar woensdag 1 mei 

Al sinds het uit het water halen van de schepen voor de winterstalling afgelopen najaar, zitten de weergoden ons klaarblijkelijk in de weg. Zo ook voor het aanbrengen van de belijning op de parkeerplaats in de Heliushaven.
Na eerder uitstel moeten we ook de geplande werkzaamheden voor morgen weer verschuiven in verband met de lage temperaturen en voorspelde regen. Het aanbrengen van de nieuwe belijning staat nu gepland voor woensdag 1 mei 2024.
Het parkeerterrein zal daarom afgesloten zijn voor voertuigen vanaf volgende week dinsdagmiddag tot donderdagochtend.

Gezocht Technisch Commissaris Heliushaven (M/V)

Naar aanleiding van de voorjaars ALV die gisteren is gehouden en waarbij ik een oproep heb gedaan voor zowel de vervanging van Coördinator Zelfwerkzaamheid (Hans Harm stopt er mee eind dit jaar) en vervulling van rol Technisch Commissaris (huidig zelfwerkzaamheid begeleidings team is na afgelopen zaterdag met zelfwerkzaamheid pensioen gegaan) is er kennelijk onduidelijkheid ontstaan over hoe de rol mbt technisch commissaris ingevuld zou kunnen worden.

Zoals aangegeven bestaan de taken van technisch commissaris (=zelf werkzaamheid begeleidingsploeg) uit de volgende aspecten:

  • In periode van September tot Mei, iedere zaterdag van 9.00 tot 16.00 opvangen van de zelfwerkzaamheid ploeg en uitzetten van de klussen voor die dag.
  • Oproepen van de leden voor zelfwerkzaamheid wordt verzorg door Coördinator Zelfwerkzaamheid.
  • Instrueren en toezien op veilige uitvoering van werkzaamheden
  • Voorbereiden uit te voeren werkzaamheden op basis van jaarlijkse onderhoudsplanning en werkenlijst die samen met de Haven Commissie Helius opgesteld wordt op basis van de jaarlijkse begroting
  • Samen met de Havencommissaris inkopen van materialen en middelen benodigd voor zelfwerkzaamheid
  • Samen met Havenmeester zorgdragen voor koffie en soep voor de lunch
  • 1x per maand deelnemen aan Haven Commissie vergadering waarin het technische reilen en zeilen binnen de Heliushaven wordt besproken en vernieuwingen en/of onderhoud besproken wordt.

Als havencommissie zijn we dus op zoek naar een ploegje enthousiaste mannen of vrouwen die in gezamenlijkheid hier invulling aan willen geven. Door dit met een aantal mensen op te pakken kan gerouleerd worden mbt tot begeleiding op de zaterdag, waardoor de belasting mbt beschikbaarheid een stuk lager is. Daarnaast geeft het ook meer flexibiliteit als iemand een keer niet beschikbaar is. Daarnaast is het ook gezelliger en dat is ook wat waard.

Mocht je dus interesse hebben om in groepsverband dit op te pakken neem dan contact met mij op zodat we kunnen kijken hoe we dit in kunnen regelen.

Michel de Reus, Havencommissaris Heliushaven
Heliushaven@wsv-haringvliet.nl
06 22076469

Verslag voorjaarstocht 20/21 april

We hebben een avontuurlijke Voorjaarstocht achter de rug naar De Heen. Wat een bikkels die afgelopen weekend meegingen, met meer wind en regen dan voorspeld, een uur vertraging bij de Haringvlietbrug vanwege een grote file op de brug en aanleggen aan lagerwal in Jachthaven De Schapenput. Niets heeft hen tegen gehouden. Dit zijn de ware ambassadeurs van het toerzeilen. Ik ben trots.

Namens de Evenementen commissie Nicky Rijckaert

voorjaarstocht2024b
voorjaarstocht2024-1