NIeuwsbrief 8 sept 2024 - Update stremming Sluis - Ondiepte ingang Heliushaven

 
header
 
 
sluis-kanaal-door-voorne2
 
 

Update stremming Sluis Kanaal door Voorne
Waarschijnlijk al van 17 t/m 19 september!

Eén van onze leden werd zaterdagmiddag tijdens het schutten, aangesproken door de dienstdoende sluiswachter met de mededeling dat de aannemer de werkzaamheden aan de sluis naar een week eerder heeft verplaatst en wel naar 17, 18 en 19 september!

Op de website van de Gemeente Voorne aan Zee is dit nog niet aangepast, dus houdt de komende dagen ook zelf goed in de gaten of er wijzigingen in de planning zijn (bijv. via deze link), als U gebruik wil maken van de sluis.


Waarschuwing ondiepte ingang Heliushaven

img-4839

Het oostelijke havenhoofd wordt bebakend met 2 kleine groene boeien en het groene havenlicht. Dat havenlicht staat in het water op een groen-witte paal, enige meters vanaf het havenhoofd. De diepte van de haveningang blijkt daar, zelfs op zo’n vijf meter afstand van het havenlicht, minder dan 1,5 meter. De ondiepte is te zien via Navionics: ingesteld op Sonar Chart. Het havenhoofd loopt onder water dus nog zo’n 10 meter door, waarbij er op de bodem steenstort of basaltblokken liggen!

Met de nieuwe golfbreker in de ingang van de Heliushaven, is men bij het binnenvaren van de haven geneigd wat meer de oostkant van de ingang aan te houden. Zorg dat U voldoende afstand houdt van het havenhoofd, als uw schip een diepgang heeft van 1,5 meter of meer.